Peltojen pienestä koosta taloudellista haittaa - Myyrä, Sami (Maaseudun Tulevaisuus, 2001)
Maatalouden tärkeimmän tuotantoresurssin, maatalousmaan, omistus ja hallintaolot ovat olleet historiallisesti tärkeitä maatalouden toimintaedellytyksiin vaikuttavia tekijöitä. Maatilalla käytössä olevien peltojen koko vaikuttaa edelleen tuloksentekomahdollisuuksiin. Tilakokoa suurennettaessa kannattaa kiinnittää huomiota myös tilusrakenteen muutoksiin.
Keywords: Ma; Ka; pellot; peltolohkot; tilakoko; tukimuodot; kannattavuus