Tavoitteena perunan pakkasenkestävyyden parantaminen - Seppänen, Mervi (Maaseudun Tulevaisuus, 1999)
Pakkasenkestävyyden muokkaaminen on haasteellinen - muttei mahdoton tehtävä. Alhainen lämpötila hidastaa kasvin puolustus- ja korjausmekanismien toimintaa. Hallayön jälkeisenä aamuna kirkas valo voi moninkertaistaa pakkasen aiheuttamat vauriot perunakasvustossa. Vaurioiden syynä pidetään runsaan auringon energian synnyttämää energiaepätasapainoa kasvissa.
Keywords: Ka; Pu; peruna; kestävyys; lämpötila; pakkasvauriot