Nurmen niittoajankohta vaikuttaa vesistöjen fosforikuormitukseen - Uusi-Kämppä, Jaana; Yli-Heikkilä, Katariina; Kaseva, Janne; Niemeläinen, Oiva (Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Fosforihuuhtouma vähenee, kun luonnonhoitopellot ja nurmimaat niitetään siten, että maan päällä on talven aikana mahdollisimman vähän kasvustoa. Toistuva jäätyminen ja sulaminen keväällä rikkovat kasvisoluja ja aiheuttavat fosforin vapautumista kasviaineksesta.
Keywords: Ta; Ys; fosfori; fosforikuormitus; nurmet; niitto