Pellava- ja hamppukuidun käyttö nesteen imeytyksessä - Kymäläinen, Hanna-Riitta; Pehkonen, Aarne; Kautto, Kalle; Pasila, Antti; Sankari, Hannele; Tavisto, Mervi (Maatalouden tutkimuskeskus, 2000)
Pellavan ja kuituhampun soveltuvuus nesteen imeyttämiseen riippuu mm. korjuuajasta, käsittelymenetelmästä ja tuotetusta kuitulajista tai jakeesta. Tässä tutkimuksessa selvitetään vuosina 1999 2001 kasvien korjuuteknologiaa, imuominaisuuksia ja kasvien anatomista rakennetta imutuotteiden kannalta.

Harvesting time, processing method and the fibre type or fraction produced all affect the absorptive properties of flax, linseed and fibre hemp. The project investigated harvest technology, capillarity properties and the anatomy of plants.
Keywords: Ka; hamppu; pellavat; kuidut; rakenne; korjuutekniikka; kapillaarisuus; hemp; fibres; Cannabis sativa L.; capillarity; cutter; cutting table; fibre structure; flax; linseed; Linum usitatissimum L.