Viljelymenetelmien vertailu monimutkaista - Esala, Martti (Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Luonnonmukaisessa viljelyssä korostetaan maaperästä huolehtimista. Maan ominaisuuksia parantava viljelykierto onkin oleellinen osa luomuviljelyä. Tavanomaisessa viljelyssä käytettävät torjunta-aineet voivat puolestaan vähentää maaperän eliöiden määriä. Koska luomussa ei käytetä väkilannoitteita, kasvien ravinteiden saanti riippuu enemmän maaperän toiminnoista kuin tavanomaisessa viljelyssä.
Keywords: Ka; luonnonmukainen maataloustuotanto