Kompostoitu turkislanta sopii hyvin lannoitteeksi - Kangas, Arjo; Forsman, Kristian (Maaseudun Tulevaisuus, 2004)
Turkiseläinten lanta on peltoviljelyssä käyttökelpoinen lannoite. Kompostointi tekee siitä miellyttävän käsitellä ja levittää. Turkislanta sisältää arvokkaita ravinteita, mutta runsaasti fosforia. Lannoitekäyttö on kuitenkin ympäristön kannalta paras ratkaisu. Kompostoitua turkislantaa kannattaa yleensä tehostaa starttitypellä.
Keywords: Ko; turkiseläimet; lannoitteet; eloperäiset lannoitteet; kompostointi; väkilannoite; peruna; ohra; vertailu; typpi