Elintarvikeketjun jätebiomassat energiaksi ja ravinteet kiertoon - Helena Kahiluoto; Kuisma, Miia; Knuuttila, Marja; Mikkola, Minna; Lehtonen, Eeva; Horttanainen, Mika; Havukainen, Jouni; Luoranen, Mika; Grönroos, Juha; Myllymaa, Tuuli; Virtanen, Markku (Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Elintarvikeketjun jätebiomassoja ja sivuvirtoja ei juurikaan hyödynnetä energiaksi, ja niiden ravinteetkin ovat tehottomassa käytössä. Nämä biomassat edustavat kuitenkin merkittävää potentiaalia, myös ympäristön näkökulmasta. Maatalouden massat ovat pääroolissa elintarvikeketjun jätebiomassojen hyödyntämisessä.
Keywords: Re; Ra; biojalostamot; elintarviketuotanto; biojätteet; energiantuotanto; kasvinravinteet