Kansainvälinen ja kotimainen suhdannekehitys : Kotimaan talous - Viitanen, Jari (Luonnonvarakeskus, Luke, 2017)
Suomen taloutta koskevia ennusteita on kesän jälkeen tarkistettu reippaasti ylöspäin. Tänä vuonna Suomen talous kasvaa 3 prosenttia ja ensi vuonna noin pari prosenttia. Kansainvälisen suhdannekehityksen mukaisesti kasvu on Suomessakin laaja-alaista, sillä maailmantalouden hyvä kysyntä tukee viennin vetoa. Kotimaassa kysyntää lisäävät yksityisen kulutuksen ja investointien kasvut. Kotitalouksien ja yritysten luottamusta kuvaavat indikaattorit ovat kesän aikana nousseet ennätyskorkealle tasolle.
Keywords: metsätalous; metsäteollisuus; puutuoteteollisuus; suhdannevaihtelut; puuteollisuus; tuonti