Laidunnetulla suojavyöhykkeellä viihtyvät monet kasvit - Tarmi, Sanna (Maaseudun Tulevaisuus, 2003)
Suojavyöhykkeet ovat jo tuttu näky vesistöjen varsilla. Ensisijaisesti ne suojelevat vesistöjä, mutta ovat tärkeitä myös luonnonvaraisille kasveille ja eläimille. Kasvilajistoltaan monimuotoinen suojavyöhyke parantaa muun eliöstön viihtyvyyttä. Se tarjoaa linnuille pesintä- ja suojapaikkoja ja houkuttelee niveljalkaisia.
Keywords: Ta; suojavyöhykkeet; kasvillisuus; luonnon monimuotoisuus; vesistöt; kasvillisuuskartoitus; timotei; voikukat; nurminata; juolavehnä; nurmipuntarpää; pelto-ohdake; rikkakasvit; laitumet; vertailu; niitto; laidunnus