Ruokintapaikan jakaminen lisää lehmien nujakointia - Mäntysaari, Päivi; Raussi, Satu; Siivonen, Jutta; Jauhiainen, Lauri; Tuomisto, Leena; Rinne, Marketta; Räsänen, Kaisa (Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Säilörehun syöntipaikan jakaminen pihatossa kahden muun lehmän kanssa lisää lehmien välisiä yhteenottoja. Erityisesti ensikot joutuvat häirinnän kohteeksi. Yhteinen ruokintapaikka ei kuitenkaan vähennä lehmien säilörehun syöntiä eikä laske maitotuotoksia.
Keywords: Ko; lehmät; sisäruokinta; säilörehu; maitotuotos; ruokintapöydät