Maatiaisviljat antavat taudinkestävyyttä uusiin lajikkeisiin - Jalli, Marja; Seppä, Elina (Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Viljalajikkeiden taudinkestävyys on kasvinjalostuksen keskeisimpiä tavoitteita. Uusia kestävyyslähteitä haetaan maatiais- ja villilajeista. Maatiaisohrista ja -vehnistä on löydetty lehtilaikkutautien kestävyyttä, jonka risteyttäminen Suomessa viljeltäviin lajikkeisiin lisäisi niiden viljelyvarmuutta.
Keywords: Ta; Ka; vehnä; ohra; taudinkestävyys; maatiaislajikkeet; kasvinjalostus