Suomen kansallisten kasvigeenivarojen pitkäaikaissäilytysohjeet : Vihannes-, yrtti- ja rohdoskasvit - Suojala-Ahlfors, Terhi (MTT, 2006)
Humala on Suomen perinteisiä viljelykasveja, jolla on suuri kulttuurihistoriallinen merkitys viljelyhistoriansa vuoksi. Kasvi on monivuotinen, ruohovartinen köynnös, joka viihtyy samalla kasvupaikalla vuosisatoja. Sitä tavataan myös harvinaisena luonnonvaraisena tai viljelystä villiintyneenä kasvina.
Keywords: Ka; humala; Humulus; kokoelma; olut