Hukkakauran siemenet kehittyvät nopeasti itämiskykyisiksi - Saarisalo, Eeva; Jaakkola, Seija; Jalli, Heikki; Heikkilä, Terttu; Poikulainen, Jari; Köylijärvi, Sinikka (Maaseudun tulevaisuus, 2007)
Hukkakaura on lakisääteisesti torjuttava rikkakasvi, joka on ensisijaisesti hävitettävä kitkemällä tai kemiallisesti. Jos torjunta epäonnistuu, kasvusto voidaan viranomaisen luvalla korjata kokoviljasäilörehuksi. Korjuu täytyy tehdä ajoissa, jotta siemenet eivät ehdi kehittyä itämiskykyisiksi. Yli kolmen kuukauden säilöntä varmistaa itävyyden häviämisen.
Keywords: Ta; kasvinsuojelu; hukkakaura; rikkakasvit; itäminen; siemen; säilöntä; torjuntamenetelmät