Yksivuotiset nurmipalkokasvit laidunseoksissa - Laamanen, Terhi; Kuusela, Eeva; Nykänen-Kurki, Päivi (Maaseudun Tulevaisuus, 2000)
Yksivuotisia palkokasveja on maassamme tutkittu pääasiassa viherlannoituskasveina ja jonkin verran säilörehukasveina, mutta niistä puuttuu tutkimustietoa erityisesti laitumena. Joensuun yliopiston Siikasalmen tutkimustilalla Liperissä verrattiin kasvukaudella 1999 kompostilannoituksen ja palkokasvilajin vaikutusta yksivuotisten laidunseosten satoisuuteen, laatuun ja kasvikoostumukseen.
Keywords: Ka; yksivuotiset kasvit; nurmipalkokasvit; apilat; virnat