Vieroitusripulin ehkäiseminen on MTT:n tärkeä tutkimusaihe. Vapaa ruokinta on vieroitettavalle porsaalle parasta - Siljander-Rasi, Hilkka (Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, 2001)
Rehun saannin rajoittaminen neljänneksellä tai rehun laimentaminen kuitupitoisella kaurajauholla tai sokerijuurikasleikkeellä ei MTT:n kokeessa vähentänyt porsaiden vieroitusripulia. Vapaaseen ruokintaan tulisikin siirtyä mahdollisimman pian vieroien jälkeen porsaiden hyvän kasvun takaamiseksi. Vieroitusripulia ehkäisisi vieroitusrehun valkuaispitoisuuden pienentäminen noin 15 prosenttia nykyisestä suosituksesta valkuaisraaka-aineita vähentämällä ja puhtaita aminohappoja lisäämällä.
Nimekkeen selvennys: Ad libitum feeding is best for weaned piglets.
Keywords: Ko; sika; porsas; ruokinta