Valkoapila on hyvä laidunkasvi - Saarijärvi, Kirsi (Maaseudun tulevaisuus, 2007)
Valkoapila on yllättävän hyvä laidunkasvi. Laidunnurmen apilapitoisuus kasvoi laidunvuosien aikana ja apila lypsätti hyvin. Valkoapilaseos osoittautui myös ympäristöystävälliseksi vaihtoehdoksi: pintamaan fosforipitoisuus pysyi matalana ja laidunkierron typpihuuhtouma oli 40 % pienempi kuin heinälaitumen.
Keywords: Ko; valkoapila; palkokasvit; laitumet; ruokinta; nurmet; fosfori; typpi; lehmät; nautakarja