Sääolot ratkaisevat biomassanurmen ravinnehuuhtoumaedun - Partala, Anneli; Turtola, Eila (Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Biomassanurmesta kulkeutui salaojien kautta kaliumia, kalsiumia ja magnesiumia syksyisin vähemmän ja keväisin enemmän kuin rehunurmesta. Samanlainen ero todettiin jo aiemmin typellä ja fosforilla. Kaliumia huuhtoutui molemmista nurmista suunnilleen yhtä paljon. Kalsiumin ja magnesiumin huuhtoutuminen oli sitä suurempaa mitä enemmän nurmea lannoitettiin.
Keywords: Ka; Ys; energiakasvit; biomassat; nurmet; non-food-tuotanto; ravinteet; huuhtoutuma; ympäristövaikutukset; rehevöityminen