Uudet kotimaiset mansikat lajikekokeissa Pohjois-Suomessa - Hoppula, Kalle; Hietaranta, Tarja; Uusitalo, Marja (Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Viime vuosina markkinoille on tullut uusia kotimaisia mansikkalajikkeita: Suvetar, Valotar, Kaunotar ja Kulkuri-koejaloste. Ne olivat viime kesänä ensimmäisen kerran lajikekokeissa MTT:n pohjoisilla toimipaikoilla Sotkamossa ja Rovaniemellä.
Keywords: Pu; Ka; Pohjois-Suomi; mansikat; lajikekokeet; risteytys; sato