Tietojärjestelmien hyödyntäminen yhä tärkeämpää asiakaslähtöisten palvelujen tuottamisessa - Laurila, Ilkka P (Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Viljelijä on yhä kasvavan tietotulvan kohteena. Miten poimia massasta yrityksen johtamisen ja laadunhallinnan kannalta oleellinen tieto? Räätälöinti on asiakaslähtöisten palvelujen tuottamisen avainkysymys. Tilakohtaisten tuotannon suunnittelua, ohjausta, valvontaa ja teknologiavalintoja tukevien päätöksentekojärjestelmien tarve kasvaa. Maatilojen laatu- ja säätöjärjestelmät, tuotannonohjaus sekä markkinoilla toimiminen tuottavat yhä enemmän tietoa, jonka seuraaminen ja hyödyntäminen vie viljelijältä yhä enemmän aikaa. Toisaalta viljelijän saatavilla on monia ajankohtaispalveluja, ennuste- ja varoitusjärjestelmiä. On tarvetta suurta tietomäärää yhdistäville tiedonhallintamenetelmille.
Keywords: Yl; palvelut; tietojärjestelmät; tieto