Muuntuva ohranverkkolaikku haastaa kasvinsuojelun - Serenius, Marjo (Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Monet kasvitautien aiheuttajat vastaavat kasvinsuojeluun muuntumalla torjuntamenetelmiä kestävimmäksi. Taudinaiheuttajien muuntelu aiheuttaa haasteita kasvinsuojelulle. Ohranverkkolaikku voi lisääntyä Suomessa suvullisesti, mutta silti muuntelu on meillä vähäisempää kuin esimerkiksi Krasnodarissa, Mustanmeren rannalla. Mikä vaikuttaa ohranverkkolaikun muunteluun ja voidaanko taudinkestäviä lajikkeita viljelemällä välttyä kemiallisen torjunnan käytöltä?
Keywords: Re; ohra; ohranverkkolaikku; kasvitaudit; geenit; muuntelu; jalostus; kasvinjalostus; kasvinsuojelu