Miksi ensimmäinen ja toinen nurmisato ovat niin erilaisia? - Seppänen, Mervi; Jokela, Venla; Pakarinen, Kirsi; Virkajärvi, Perttu (Maaseudun tulevaisuus, 2010)
Nurmisadon suuruuden määrää se, kuinka paljon korjattavassa kasvustossa on korrellisia versoja. Niiden kehitysaste vaikuttaa rehun sulavuuteen, sillä korsien puutuminen eli lignifikaatio alentaa sulavuutta tehokkaasti.
Keywords: Ka; nurmet; sato; verso; kuiva-aine; ligniini; timotei