Lumihome ja lehtilaikkutaudit vikuuttavat syysvehnää - Lindroos, Mervi (Maaseudun Tulevaisuus, 2004)
Syysvehnän haitallisin kasvitauti on runsaslumisilla seuduilla lumihome. Tuhojen ankaruuteen vaikuttaa se, kuinka kauan kasvusto on lumen peitossa. Ankara lumihometartunta altistaa syysvehnää myös talvituhoille.
Keywords: Ta; viljakasvit; syysvehnä; lumihome; sienitaudit; lajikekokeet; kasvinsuojelu; sato; kannattavuus; viljely; kasvitaudit; torjuntamenetelmät; kemiallinen torjunta; resistenssi; talvenkestävyys; talvehtiminen