Kasvihuonetuotantoa ympäri vuoden - Tahvonen, Risto (Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Puutarhakasvien kasvihuonetuotanto elää merkittävää murrosvaihetta. Kasveja nimittäin kasvatetaan yhä useammin tekovalolla. Tekovaloa käytetään pimeiden vuodenaikojen lisäksi myös pilvisinä kausina sekä aamuisin ja iltaisin. Tämä poikkeaa Keski-Euroopan käytännöstä, jossa valot ovat vain luonnonvalon lisänä. Niinpä Suomessa saadaankin parhaimmat sadot ja kohtuullinen kannattavuus. Suomessa on tutkimuksen ja käytännön voimin kehitetty kasvihuoneisiin ympärivuotista viljelytekniikkaa. Siinä kasveja valotetaan aina, kun luonnonvaloa on niukasti tai ei ollenkaan. Eräitä kasveja kuten kurkkua ja ruusua valotetaan jopa 20 tuntia vuorokaudessa auringolla ja lampuilla. Tehokkaan valotustekniikan ansiosta sadot ovat parhaimmillaan moninkertaistuneet perinteisiin luonnonvalossa saatuihin satoihin verrattuna.
Keywords: pu; puutarhatuotanto; kasvihuoneet; ympärivuotinen tuotanto; valotus; viljelytekniikka; vihannekset