Lypsykarjatilojen ravinnekuormitus kuriin - Jansson, Håkan (Maaseudun Tulevaisuus, 2000)
Puolet maatalouden vesistöjä kuormittavasta liukoisesta fosforista on peräisin melko pieneltä alalta. Tämä alue saattaa olla jopa alle 15 prosenttia maataloustuotantoon käytetystä maa-alasta. Näiden alueiden valumavedet puhdistamalla liukoisen fosforin kuormitus laskisi puoleen. Samalla ylittyisivät myös vuoteen 2005 asetetut maatalouden liukoisen fosforikuormituksen vähentämistavoitteet.
Keywords: Ko; lypsykarjatilat; valumavesi; vesistöt; vesistönkuormitus