Syysviljojen kahukärpäsriski näkyy kelta-ansoista - Huusela-Veistola, Erja (Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Kahukärpänen on syysviljojen pahin tuhohyönteinen. Sitä esiintyi monen välivuoden jälkeen runsaasti syysviljoilla syksyllä 1999. Kahukärpäsen esiintymistä syysviljan oraissa voi helposti tarkkailla kelta-ansojen avulla.
Keywords: Ka; viljakasvit; ruis; kasvinsuojelu; tuhoeläimet; kahukärpänen; seuranta; kylvö; kylvöaika; sää; viljelytekniikka