Kuusen ja männyn käpy- ja siementuhot - Helenius, Pekka; Himanen, Katri; Nygren, Markku; Vaahtera, Eeva; Ylioja, Tiina (Luonnonvarakeskus, 2015)
Opaskirjassa esitellään metsänviljelyssä tärkeimpien puulajiemme kuusen ja männyn käpy- ja siementuholaiset. Tarkastelussa ovat kukinnan ja siementen kehityksen aikana esiintyvät tuhonaiheuttajat. Lisäksi kirjassa käsitellään siementuhoja käpyjen keruun ja varastoinnin aikana sekä kylvön jälkeen maassa. Oppaassa esitetään myös nykytietämys näiden tuholaisten torjuntamahdollisuuksista siemenviljelyksillä integroidun kasvinsuojelun menetelmin. Kirjan loppuun on kerätty alan erikoissanasto.
Luken kirjat, raportit, oppaat ja esitteet. Kirjoitus ja kuvitustyö tehtiin pääosin Pohjois-Savon ELY-keskuksen myöntämällä ESR-rahoituksella.
Keywords: taimitarhat; eläintuhot; sienituhot; abioottiset ympäristötekijät; tuhohyönteiset; siemenviljely; torjunta-aineet; kuusi; mänty; kasvinsuojelu; kävyt; siemen