Luomurukiin seleenit vähissä - Niskanen, Markku; Laine, Antti; Eurola, Merja (Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Luomuviljelyyn kannattaa valita riittävän talvenkestävä lajike. Lajikkeiden kemiallisessa laadussa ei ole suurempia eroja viljelyjärjestelmien välillä. Hivenaineista seleenin pitoisuudessa on eniten eroja. Luomuruis sisältää selvästi vähemmän seleeniä kuin tavanomaisesti viljelty ruis.
Keywords: Ka; luonnonmukainen viljely; ruis; seleeni; lajikkeet; vertailu