Suometsien ilmastoviisas metsänhoito - Penttilä, Timo; Laiho, Raija; Mäkipää, Raisa (Luonnonvarakeskus, 2023)
Suomen metsistä neljännes on suometsiä. Suometsien maaperä on turvetta, joka hajoaa hitaasti ja tuottaa kasvihuonekaasuja - hapellisissa olosuhteissa hiilidioksidia ja hapettomissa olosuhteissa metaania. Metsänhoitotoimin ja vesitaloutta säätelemällä voidaan vähentää ojitettujen suometsien päästöjä. Pitämällä suometsät puustoisina voidaan huolehtia sopivasta kuivatuksesta ja välttää päästöjä lisäävää ojien kaivamista.
Keywords: suometsät; metsänhoito; vesitalous; ojitus; kasvihuonekaasut