Hyvinvointi maksaa kananmunantuotannossa - Karhula, Timo (Maaseudun tulevaisuus, 2007)
Kananmunantuotannolla on haasteita. Kananmunatilojen kannattavuus on heikko, mutta silti niiden on investoitava kanojen hyvinvointiin ja rakennekehityksen vaatimuksiin. Myös kananmunien ylituotanto ja markkinahäiriöt, pakkaamojen ongelmat sekä maataloustukien epävarmuus ovat nekin alalla arkipäivää. Niinpä on ymmärrettävää, että tuottajat eivät ole kovin halukkaita investoimaan kanojen hyvinvointiin.
Keywords: Ko; Ma; hyvinvointi; eläimet; kanat; kananmunat; tuotanto; kannattavuus; markkinat