Ligniini liimaa puissa ja heinissä - Kärkönen, Anna; Korhonen, Panu; Pehkonen, Teresa; Väisänen, Enni; Seppänen, Mervi; Teeri, Teemu; Joki-Tokola, Erkki; Virkajärvi, Perttu; Häggman, Hely (Maaseudun tulevaisuus, 2010)
Puutuneiden kasvisolujen seinän yhdiste, ligniini, luo vastakkaiset asetelmat kasvin hyvinvoinnin ja ihmisen intressien välille. Tutkimuksen tavoitteena on soluseinäkomponenttien mahdollisimman monipuolinen, taloudellinen ja ympäristöä säästävä hyödyntäminen.
Keywords: Ta; metsäpuut; soluseinä; ligniini; selluloosa; kasvisolut; puut; heinä; rehukasvit; biopolttoaineet