Metsätuhot vuonna 2014 - (:unkn) unknown (Luonnonvarakeskus (Luke), 2015)
Vuonna 2014 kirjanpainajatuhot jatkuivat edelleen. Metlan (Luken) ja Suomen metsäkeskuksen ylläpitämässä feromoniseurannassa endeemisen kirjanpainajakannan yläraja (15 000 kirjanpainajaa/pyydysryhmä) ylitettiin laajalti Etelä‐ ja Keski‐Suomessa. Myös tähtikudospistiäisen massaesiintyminen Yyterissä jatkui. Ruskomäntypistiäistä esiintyi Saimaan alueella, Lounais‐Suomessa ja Etelä‐Pohjanmaalla. Erityisesti nopeakasvuisissa, peltomaalle istutetuissa kuusentaimikoissa esiintyvästä mustakorosta tuli lisää havaintoja. Ruostetta esiintyi jonkin verran eri puulajeissa. Kemiön saarella oli männyissä tuhoja, joiden syytä ei ole vielä saatu selville. Metlan (Luken) tietoon ei tullut havaintoja merkittävistä myyrien aiheuttamista taimituhoista talven 2013/14 ajalta. Seurantojen perusteella eri myyrälajit reagoivat poikkeukselliseen talveen 2013‐14 eri tavoin. Vuonna 2014 oli myrskytuhoja huomattavasti vähemmän kuin edellisenä vuonna.
Keywords: Maatalous - yleistä, maatalousekonomia,maatalousneuvonta, maaseudun kehittäminen; tähtikudospistiäinen; mustakoro; käpytuholaiset; metsätuhoilmoitukset; metsätuhot; kirjanpainaja; myyrät; hirvi; kaskaat; myrskytuhot