Hevosten jaloittelutarhojen valumavesissä paljon fosforia - Niittymaa, Veikko (toim.) (Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Hevosten jaloittelutarhojen valumavesistä pitää huolehtia, sillä tarhat voivat olla aika isoja fosforilähteitä ja ne voivat paikallisesti rehevöittää vesistöjä, toteaa tutkija Håkan Jansson Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksesta.
Keywords: Ys; hevoset; jaloittelutarhat; fosfori; valunta; valumavesi; ympäristönhoito; rehevöityminen; vesistöt; hake; ulosteet