Ruis hyötyy syksyisistä kasvinsuojelukäsittelyistä - Lindroos, Mervi; Hovinen, Simo; Kedonperä, Auli; Salonen, Jukka (Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Ruislajikkeiden talvehtiminen varmentuu syksyn kasvinsuojelukäsittelyjen avulla. Kotimaiset hyvin talvehtivat lajikkeet Akusti, Riihi ja virolainen Elvi hyötyivät eniten kylvösiemenen peittauksesta. Sitä vastoin keskieurooppalaiset lajikkeet hyötyivät lumihomeen torjuntaruiskutuksesta.
Keywords: Ka; viljakasvit; ruis; lajikkeet; talvehtiminen; kasvinsuojelu; kasvitaudit; kylvö; kylvöaika; kylvösiemen; peittaus; viljelytekniikka