Ruis tuotti viime vuonna hyvän sadon - Laine, Antti (Maaseudun Tulevaisuus, 2003)
Ruista kylvettiin syksyn 2001 vaikeissa kylvöolosuhteissa koko maassa yhteensä 30 500 ha. Liiallinen kosteus kuitenkin kiusasi kylvöjä etenkin etelärannikolla. Niinpä osa alavien paikkojen kylvöistä hukkui veden kyllästämään maahan. Kevät oli puolestaan lähes kuiva, mutta se ei vaikuttanut syysrukiin satoon. Keskikesän parin viikon sadekausi kasvatti paikoin suuriakin ruissatoja.
Keywords: Ka; lajikekokeet; koetoiminta; syysviljat; ruis; sato; lajikkeet; ominaisuudet; vertailu; viljelyvarmuus; kasvinsuojelu