Kuusi polkua kestävyyteen: evästykset systeemisen kestävyysmurroksen edistämiseksi Suomessa - Furman, Eeva; Siivonen, Katriina; Linnanen, Lassi; Halme, Minna; Jaakkola, Jouni; Mönkkönen, Mikko; Saari, Juho; Salonen, Arto O.; Toivonen, Tuuli; Tolvanen, Anne; Soini, Katriina; Lyytimäki, Jari; et al. (Luonnonvarakeskus, Suomen ympäristökeskus, Helsingin yliopiston kestävyystieteen instituutti, 2020)
Globaali kestävän kehityksen raportti osoittaa, että etenemme kohti Agenda2030:n kestävän kehityksen tavoitteita, mutta aivan liian hitaasti. Eriarvoisuus kasvaa, ilmastonmuutos etenee, biodiversiteettikato ja jätteiden määrä lisääntyvät edelleen. Näiden ilmiöiden taustalla on monia toisiinsa vaikuttavia tekijöitä. Suunta on kuitenkin käännettävissä, jos keskinäiset riippuvuudet tunnistetaan ja yhteiskuntajärjestelmissä saadaan luotua kokonaisvaltainen murros kestävään suuntaan.
Keywords: kestävä kehitys