Naudoillakin on eri-ikäisinä erilaiset sosiaaliset tarpeet - Raussi, Satu (Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Nautaryhmän sosiaalinen järjestys eli hierarkia perustuu kahdenvälisiin suhteisiin. Näissä suhteissa toinen eläin on oppinut väistämään toista, ylempäänsä, ja toinen hallitsemaan toista, alempaansa. Vakaassa ryhmässä eläimet tuntevat ja muistavat toisensa hyvin ja tietävät asemansa suhteessa muihin. Sosiaaliset suhteet nautojen välillä helpottavat eläinten elämää. Ryhmässä yksilöiden paineensietokyky on parempi kuin yksin ollessa, lisäksi toisilta oppiminen jäljittelemisen ja tiedonsiirron kautta auttaa sopeutumaan tuotanto-oloihin.
Keywords: Ko; nautakarja; naudat; lehmät; hyvinvointi; ryhmä; eläinten käyttäytyminen; käyttäytyminen; etologia; käyttäytymishäiriöt; hierarkia