Maaturva-hanke kartoittaa maatilayrittäjän turvallisuusriskejä - Leppälä, Jarkko; Suutarinen, Juha; Mattila, Tiina; Murtonen, Mervi (Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Viljelijöiden työkyvyn ja terveyden säilyminen on eräs suurimmista ongelmista maatiloilla. Uusien tutkimustulosten mukaan työssä väsyminen ja tapaturmat ovat usein yhteydessä siihen, miten asioiden hallinta ja johtaminen on maatilalla hoidettu. Maaturva-hankkeessa kehitetään maatiloille riskinhallinnan menetelmiä, joiden avulla erilaiset vaaratilanteet voidaan välttää jo ennakolta.
Keywords: Ra; työturvallisuus; turvallisuus; tapaturmat; riskit; riskienhallinta; yrittäjyys; työsuojelu; työolot