BLUP vie hevosjalostuksenkin nykyaikaan - Saastamoinen, Markku; Mäenpää, Minna; Peltonen, Terttu; Thuneberg-Selonen, Terhi (Maaseudun Tulevaisuus, 2003)
Suomessa on käytetty ravihevosten jalostusarvostelussa BLUP-arvostelumallia jo noin kahden vuoden ajan. Monissa Euroopan hevosjalostusmaissa menetelmää on käytetty sekä ravi- että ratsuhevosten jalostusarvostelussa jo pitkään. Meillä se syrjäytti 1980-luvun puolivälistä lähtien käytetyt yksilöindeksit ja oriiden jälkeläisindeksit muutaman vuoden tutkimus- ja kehitystyön tuloksena.
Keywords: Ko; kotieläimet; hevonen; ravihevonen; jalostus; jalostusmenetelmät; jalostusarvo; ominaisuudet