Sopisiko lakka viljelykasviksi? - Pirinen, Heli; Miettinen, Eero (Maaseudun Tulevaisuus, 2001)
Lakka on luonnonmarjoistamme arvostetuin. Lakkaa onkin Suomessa viljelty puoliviljelynä eli luontaisia lakan kasvuolosuhteita parantamalla. Lakan peltoviljelyä on kehitetty myös MTT:n Kainuun tutkimusaseman ja kahden maatilan viljelykokeissa. Kokeissa on ollut mukana myös harvinaisia kaksineuvoisia lakkakantoja, joissa heteet ja emit ovat samassa kukassa.
Keywords: Pu; lakka; marjat; viljelykasvit; viljelymenetelmät; lannoitus