Maatalouden energiansäästöön vie monta pientä polkua - Ahokas, Jukka; Mikkola, Hannu (Maaseudun tulevaisuus, 2010)
Energiansäästöllä voi olla suuri vaikutus yksittäisen tilan energiankäyttöön ja talouteen. Lisäksi maataloudella on hyviä mahdollisuuksia siirtyä uusiutuvan energian käyttöön ja myyntiin. Maa- ja metsätalousministeriö on käynnistänyt maatilojen energiansäästöohjelman, jonka tavoitteena on 9 % energiansäästö vuoteen 2016 mennessä vuosien 2001-2005 tasosta.
Keywords: Ma; maatilat; energiankulutus; energiansäästö; maatalouskemikaalit; sähkö; maatalouskoneet