Avaimia kannattavaan biokaasutuotantoon maatiloilla - Schäfer, Winfried (Maaseudun Tulevaisuus, 2007)
Biokaasulaitosten koon kasvu näyttää keskimäärin heikentävän niiden kannattavuutta. Tämä selviää saksalaisista maatilabiokaasulaitoksista tehdystä tutkimuksesta. Menestymisen kannalta kokoa tärkeämmiksi seikoiksi nousivat suunnittelu ja osaaminen. Huomattava menestystekijä olivat myös jätteiden vastaanotosta ja mädätyksestä saatavat porttimaksut.
Keywords: Ko; kaasut; biokaasu; laitokset; kannattavuus; maatilat; energiantuotanto