Kaksi- vai kolmivaiheruokinta lihasioille? - Siljander-Rasi, Hilkka (Maaseudun Tulevaisuus, 2001)
Kolmivaiheruokinnan hyöty jää käytännössä vähäiseksi, kun lihasiat kasvavat kilon päivässä. Kun alkukasvatusrehua syötetään viisi viikkoa, nopeakasvuiset siat ehtivät noin 55-kiloisiksi. Silloin 80-90 kilon painossa vaihdettavan loppukasvatusrehun syöttöaika jää varsin lyhyeksi. Jos loppukasvatusrehua halutaan käyttää, sen sulavan lysiinin määräksi riittää kuusi grammaa rehuyksikössä
Keywords: Ko; lihasika; ruokinta; vaiheruokinta; rehut; aminohapot; lysiini; typpi; päästöt