Maatalouden tutkimus- ja tuotantopäivät. 20-vuotisjuhlaseminaari Jokioinen, 26.-27.7.2000 - Salo, Riitta (toim.) (Maatalouden tutkimuskeskus, 2000)
Tähän julkaisuun on koottu 20. Maatalouden tutkimus- ja tuotantopäivien esitelmät. Kaksipäiväinen tilaisuus järjestettiin 26.-27.7.2000 Maatalouden esittelypuisto Elonkierrossa Jokioisissa. Ensimmäisen päivän teemana oli: Viljelyvoima pintaa syvemmältä. Päivän esitelmien aiheet olivat seuraavat: Nopeammin, korkeammalle, voimakkaammin Typpilannoituksen tarkentamismahdollisuudet nyt ja tulevaisuudessa Erityyppisten makrohuokosten synty ja merkitys peltoviljelyssä Viherlannoituksestako apua viljelyn yksipuolisuuteen? Läpi harmaan saven - pellon pienet kovakasvot maan rakennetta hoitamassa Sameat vesistöt voidaan kirkastaa. Toisen seminaaripäivän teemana oli: Lisää kasvuvoimaa sioille ja kanoille. Päivän esitelmien aiheet olivat seuraavat: Porsasripuli kuriin kotoisin keinoin Oman pellon valkuaisrehut Viljasato tehokkaammin käyttöön Lisää lysiiniä lihasioille Lisäenergiastako kuntoa munivalle kanalle? "High Tech Egg": suomalaisen kananmunan uudet muodot D-vitamiinilla luukatoa vastaan.
Agricultural Research and Production: Presentations of the 20 Year Anniversary Seminar, Jokioinen, 26 27 July, 2000
Keywords: Ka; Ko; Ma; Ys; maatalous; tutkimus; kasvintuotanto; maaperä; lannoitus; lierot; kotieläimet; sika; porsaat; ruokinta; kananmunat