Maatalouspolitiikan uudistus vaikuttaa luomun kannattavuuteen - Koikkalainen, Kauko (Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
EU:n maatalouspolitiikkaan on ehdotettu muutoksia. Niiden mukaan EU:n kassasta tuleva maatalouden tukiosuus määräytyisi jatkossa muilla kuin tuotannollisilla perusteilla. Muutosehdotukset ovat aiheuttaneet vastustusta maataloustoimijoiden piirissä. Ehdotusten perustelut ja tavoitteet kyllä hyväksytään lähes yksimielisesti, mutta esitettyihin keinoihin suhtaudutaan hyvinkin kriittisesti ja varauksellisesti. Luomutuotannon kehitykseen uudistukset saattavat kuitenkin vaikuttaa positiivisesti.
Keywords: Ma; luonnonmukainen maataloustuotanto