Estevastus ja estetyö maastossa liikkuvien koneiden kulkumalleissa - Saarilahti, Martti (Metsäntutkimuslaitos, 1997)
Artikkelissa tarkastellaan metsäkuljetusten maastoluokituksen ja kulkumallituksen välistä vuorovaikutusta sekä kehitetään teoreettinen viitekehys estevastuksen ja estetyön laskemiseksi. Pienoismallikokeiden, pienen empiirisen aineiston ja kirjallisuustarkastelun avulla yritetään estevastus konkretisoida siten, että tulevissa maastokokeissa estevastuskomponentti voitaisiin ottaa huomioon sekä kokeita suunniteltaessa että tuloksia analysoitaessa. §§
Katsaus
Keywords: estevastus; maastoliikkuvuus; maastoluokitus; metsäkuljetus