Työn suunnittelu säästää työaikaa pihatoissa - Karttunen, Janne (Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Uusimpien työntutkimusten mukaan lypsyyn kuluva työaika vaihtelee hyvin paljon myös nykyaikaisissa pihatoissa. Navettatöissä voidaan säästää työaikaa jopa useita henkilötyökuukausia vuosittain, jos lypsyn lehmäliikenne ja lypsytyö saadaan sujuvaksi.
Keywords: Ra; maatilat; tilakoko; pihatot; navetat; lypsytilat; lehmät; työntekijät; työvoima; työaika; työntutkimus; lypsyasemat; lypsy