Tarjolla uusia kevätvehnälajikkeita - Salo, Yrjö; Erlund, Patrik (Maaseudun Tulevaisuus, 2003)
Kevätvehnälajikkeen tulee olla satoisa ja riittävän aikainen. Myös lujakortisuus sekä korkea ja kestävä sakoluku ovat tärkeitä ominaisuuksia. Näin sato voidaan kuivata pellolla mahdollisimman kuivaksi. Tjalve-kevätvehnä on ollut pitkään valta-asemassa, mutta nyt se on saanut seurakseen uusia, satoisampia lajikkeita.
Keywords: Ka; lajikekokeet; koetoiminta; vehnä; kevätviljat; sato; lajikkeet; ominaisuudet; vertailu; viljelyvarmuus; talvenkestävyys; kasvinsuojelu; sakoluku