Viherlannoitus ja oikea esikasvi takaavat luomurukiin sadon - Niskanen, Markku; Vuorinen, Martti (Maaseudun Tulevaisuus, 2001)
Luomuruis kasvaa hyvin, kun se saa viherlannoitusta ja sen esikasveina viljellään typpeä sitovia rehukasveja. Myös karjanlantaa kannattaa antaa syksyllä, jos rukiin esikasvina on vilja. Tällöin ruiskasvusto kuitenkin kärsii lievästä typen puutteesta. Niinpä kasvustolle kannattaa antaa keväällä piristysruiskeeksi laimennettua virtsaa.
Keywords: Ka; ruis; luonnonmukainen viljely; viherlannoitus; aluskasvit; eloperäiset lannoitteet; esikasvit; lannoitus; sato; viljelytekniikka