Tyrni elinkeinoksi [Elektroninen aineisto] - Prokkola, Soile (toim.); Luoma, Sirkka (toim.) (fi, 2002)
Tyrnin viljely on herättänyt sekä Pohjois-Pohjanmaalla että koko Suomessa suurta kiinnostusta ja viljelyala on kasvanut nopeasti viime vuosina. Uuden kasvin viljelyyn liittyy aina pioneerihenkeä, kun kokemuksia ja tutkimustuloksia on niukasti hyödynnettävissä. Epätietoisuutta on lajikevalinnasta, viljelytekniikasta, sekä sadonkorjuun ja markkinoinnin toteuttamisesta. Pohjois-Pohjanmaalla vuoden 2001 marraskuussa alkanut Tyrni elinkeinoksi -hanke pyrkii tuomaan ratkaisuja mm. näihin kysymyksiin.
Sisältö: lajikejalostus, taimituotanto, viljelytekniikka, poiminta, kustannukset, markkinointi, koulutus.
Keywords: Pu; lajikejalostus; tyrni; viljelytekniikka; versolaikku; taimituotanto; poiminta