Tilakoon kasvulla kannattavampaan maatalouteen - Puurunen, Maija (Maaseudun Tulevaisuus, 2003)
Tilakoon kasvu parantaa tulevaisuudessa koko maatalousalan kannattavuutta. Tiloja laajennetaan ja tuotantomääriä lisätään. Näin pyritään pienentämään maataloustuotannon kustannuksia. Osa pienistä tiloista on lopettanut, mutta osa on laajentanut voimakkaasti. Tämän rakennemuutoksen ovat mahdollistaneet vapautuva peltoala, tuotantokiintiöt ja laajennusinvestointien tukeminen.
Keywords: Ma; tilakoko; kannattavuus; maatalousyritykset; vertailu; tuotto; kannattavuuskerroin; maataloustulo; tuotantosuunta; tulot; investoinnit; lihantuotanto; maidontuotanto; puutarhatuotanto; viljantuotanto